Läs mer och beställ HBO! Sofia, på en liten bit av världen -

Ladda mobilen med blod??

Det låter ju jättekonstigt men forskare på University of British Colombia i Vancouver, Kanada säjer att dem fort fram ett bateri som kan ladas med mänskligt blod. In med nålen i armen och koppla sladden till mobilen så kan den funka fast bateriet är nere på rött.

Är det verkligen möjligt? Vad tror du?


Ur Aftonbladet
        "I varje batteri finns en cell med jäst som kan utvinna energi ur blodsockret som leds in i batteriet. Jästcellen kan enligt New Scientist producera 40 nanowatt elektricitet. Inte så mycket, men kombinerad med en kondensator som lagrar spänningen skulle batteriet kunna fungera som energikälla till pacemakers och andra inopererade apparater. Även jästen skulle kunna genetiskt modifieras för att öka sin verkningsgrad.

Restprodukter ett problem

       Det som än så länge sätter stopp för biobatteriet är restprodukterna som uppstår i jästcellen när blodsockret omvandlas till en elektrisk spänning. Resterna skadar jästen och måste ur batteriet. Men släpps de ut i blodomloppet riskerar man få blodförgiftning. Och finns ingen rening av batteriet dör det i kroppen, allt enligt New Scientist.

       Batteriet ska ingalunda ses som en lösning på höga blodsockervärden. Däremot kan det vara ett steg mot elektroniska implantat som inte behöver få nya batterier."

Jag tycker att det låter helt stöt, tänk bara att behöva sätta in en nål i armen varje gång man ska ladda mobilen!!!!
Tänk på det alla mina nålrädda vänner där ute.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0