Ikea ger 390 miljoner!På Afrikas horn är miljontals människor satta på flykt ifrån svält, inbördeskrig och torka.
Just nu kämpar 450 000 flyktingar för sin överlevnad i världens största flyktingläger, Dadaab i Kenya, som byggdes för 90 000 människor.

Betalas ut över tre år
Ikea foundations gåva på 62 miljoner dollar, motsvarande 390 miljoner kronor, är mer än välkommet. Den kommer räcka långt och göra skillnad.
Gåvan ska betalas ut över tre år och hjälpa FN:s flyktingorgan att bygga ut flyktinglägret i Dadaab.
Enligt FN:s flyktingkommissarie Antonio Guterres är Ikeas bidrag det största som flyktingorganet, UNHCR, någonsin fått under sin 60-åriga historia.

Hjälpa 120 000 människor
Bidraget kommer hjälpa upp till 120 000 människor.

– Det här är den allvarligaste situationen i världen. Här kan vi gå in och göra skillnad snabbt och långsiktigt. Vårt syfte är att hjälpa barn och deras familjer att få ett bättre liv, säger Ylva Magnusson, pressansvarig för Ikea Sverige.

Tiotusentals människor har redan dött på Afrikas horn i Somalia, Kenya, Etiopien och Djibuti på grund av grovt våld, torka och hungersnöd.


Denna text är hemtad från Aftonbladet.se

Mitt rum

Hallå
Nu när jag inte behöver tänka på scheman som inte stämmer eller böcker som inte går att få tag i (ja,, ni skulle bara veta) kan jag ju lägga upp lite bilder på mitt rum: )


OBS: jag vet att bilderna inte är megabra
Intressant.......

Jag hittade denna bilden där våran allas Lady Gaga vissar upp en minst sakt intressant outfit:)

lady gaga vmas 2010 red carpet 04

Fredag!

Hej¨
Nu är jag hemkommen från Växjö, har flyttat ditt alla saker idag, så efter en hel dag med Ikearitningar är jag helt slut, Ikea är ju Ikea liksom.Inspiration Höstoutfits

                         
TävlingMåndag!

Hallå: )

Var ensam hemma idag, alla andra var på jobbet eller i skolan. Eller jagf hade ju Fenix förstås och han har hållt igång idag minst sakt.

Men då hade jag en stund att tänka efter lite, och då kom jag på massa saker till som jag behöver, kommer jag att fortsätta göra det även efter flytten? Förmodligen.


Ha en bra kväll allihopp: )


Kram     

Jönköpingsfesten

Hej
Igår hade jag och Hanna en jättebra kväll inne i stan, när vi åkte in så hade vi liksom ingen aning om att det var värsta festren där igår.
Först så märkte vi att det var konser
 borta vid Centrum, vi kom ditt pricis när Amy Diamond var igång, hon är typ Sveriges " Hanna Montana" alla småflickor avgudar henne. Lägger ut ett vidioklipp till alla er. 
 


Sedan när vi hade hängt där ett tag bland alla ungar så gick vi och tog en drink, ja vi behövde nog det då. )Sedan gick vi bort och kollade in Arrow, dem rockar för att vara så gamla: )

OBS: Sorry för att klippen ligger ner, mitt misstag.
Planer för ikväll


Shopping

Snabbshopping igår, detta vad vad jag fick med mig hem: )

Tävling


Jag tävlar om ett halsband från carmella.se hos carmellas.blogg.se 

Igår: )

Bio med Hanna och Linnea igår: )Hej

Heeej nu har jag valt klänning för ikväll, säg grattis.
Hittade en som jag hade glömmt att jag hade; )
Bilder

Här är föresten lite bilder
Stockholm

Hit och ditt

Hallå igen: )

Jag har haft fullt upp senaste tiden. Först var jag på landet några veckor sedan sedan åkte jag som sakt till Stockholm, sedan hem var hemma några dagar sedan upp till kusten igen för att hälsa på en kompis, det har varit ett himla flängande. 

Jaa gud jag fick nästan en hjärtatack tror jag, när vi skulle åka båt ut så körde Jesber rätt på en sten, så Kimme flög ur i vattnet en halv meter från en annan sten. (Och ja, det finns massa stenar och grund pricis där) hon kunde ha blivit skadad rätt odentligt, så Jesber var inte så populär där sen.

Men vi hade bra väder så vi har badat sönder oss tror jag.


Nyhet

Hej allihop: )

Hej ska bara berätta för alla att jag ska flytta till Växö i slutet av månaden, vet att det kommer rätt plötsligt, det gjorde det för mig också.

RSS 2.0