Läs mer och beställ HBO! Sofia, på en liten bit av världen -

Grupparbete

heej på er!!
Idag hade vi raskunskap hund, vi skulle var två och två och skriva lite om en hundras. Jag och Karro var och vi valde Hovawart. Det är en rätt stor hund som ser ut ungifär som en långhårig laprador. Den finns idag i tre färger, blond, svart och svart med bruna tecken.

Rasens huvudsysla är att vakta, djur egendom, allt som går att vakta. Dem har varit en sorts gårdshund. Rasens egenskaper är att den är mycket rörlig och aktiv, gillar inte att liga still. Den är mycket modig och orädd, uppmärksam på saker som rör sig och reagerar blicksnappt om dem ser något. Det är också en mycket interligent hund.

Dem är mycket känsliga mot våra signaler, och kan reagera mycket på om någon  går eller pratar konstigt eller på ett annerlunda sätt.

Idag är det inte så många som har elller jobbar med denna rasen för att den är mycket självständig och gillar att arbeta själv. Lydnad är inte häller denna rasens bästa sida, dem lyder så länge dem tycker att det är kul sedan så går dem och gör något dem tycker är roligare. Därför är det jätteviktigt med denna rasen att man hela tiden är ett steg före, annas kommer det inte att gå. Ingen hund för " nybörjare"

Några träningsmetoder som är bra till rasen är spår, kroppshantering, socialträning, drag   






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0